01 January 2015

2015 treeningutes on kursimuutuse aasta

96 kg. Minu 1.84 pikkuse raami kohta on seda päris palju. Just see on olnud minu viimase paari aasta suund. Laias plaanis füüsise üldine ehitamine, kuid rõhuasetusega lihasmassi kasvatamisele.

Urbanis propageerime jõu kiiruse ja vastupidavuse harmooniat. Minu füüsise visiitkaart on alati olnud nendest kolmest kiirus ent teises kahes ei ole kunagi samuti hätta jäänud.

2015 aasta erineb paarist eelmisest sellepoolest, et ma ei sea otseselt eesmärgiks ühtegi neist kolmest vaalast vaid just seda vuuki/segu mis jääb nende vahele. Koordinatsioon, süvalihaste arendamine, tasakaal on mõned märksõnad, mis 2015 aastal teravamalt esile tõusevad. Olen alati arvanud, et kõige suurem overall skill leveli tõus tuleneb sellest, kui töötad keti nõrgimate lülidega.

Peamisteks vahenditeks teel selle aasta eesmärkideni saavad olema intensiivsed ringtreeningud, plyometrics, harjutused mis võimaldavad eraldi treenida keha poolusi, tihedamad võistlusmomendid. Kindlasti ei puudu ka intensiivsed jõu ja kiiruse perioodid, kuid kavatsen sel aastal need faasid hoida lühemad.

Detsembri lõpuks 2015 peaksin olema võrreldes praegusega umbes 5-8 kilogrammi kergem, teravam, painduvam, venivam ja balanseeritud nagu äsja kummitöökojast väljunud sportauto.

Kui 2015 suunda mõtestada, siis see on tavatreeningust üks level kõrgemale. See eeldab, et põhinäitajad on viidud vähemalt rahuldavale tasemele ning saab endale lubada aega selleks, et tugisüsteem, mis vahepeal pisut unarusse on jäänud läikima lüüa.

Märksõnad mida soovin sel aastal tahan paremini teha kui varem: järjepidevus, veelgi parem treeningute struktureerimine, toitumises oma tahtejõu parem rakendamine.

Kui rääkida Urbanist siis tänaseks läheneme 500ndale kliendile ning oleme mähkmetest välja kasvamas. Teame päris täpselt mida teeme. 2015 aastal on plaanis vähemalt 2 mulle väga olulist arengut. Esiteks koostöö e-fysioteraapiaga, mis tagab meie treenijatele professionaalse toe vigastustega tegelemiseks. Võimaldab treeningkavasid koostades arvestada füsioterapeudi näpunäidetega. Teine uuendus on minu silmis samuti väga suur asi. Veretestid koostöös Quatromediga. Kuna me kavad on perioodilised (3 kuud) siis pakume võimalust inimestele kaardistada oma olulised verenäitajad nii uue tsükli alguses kui lõpus. Selline tegevus võimaldab anda adekvaatset nõu toitumise ja toidulisanidte vallas, aga mõõta ka tehtud töö tulemuslikkust. Näen sellest suurt võimalust meile tõestamaks oma väärtust, kuid ka klientidele saamaks objektiivset tagasisidet oma arengu kohta.

Kuigi juba täna pean Urbanfitnessi Eesti kõige professionaalsemaks elustiiliteenuseid osutavaks ettevõtaks, näen et nende kahe sammuga suudame kõva kukesammu võrra edasi areneda.

2015 aasta väljakutse mulle seoses Urbaniga on programmi koostamine, milles lisaks füüsisele saaks oma treeningu ka mentaalne ja vaimne osa. Tegelen aktiivselt enese ettevalmistusega, et sellist programmi kokku panna. Julgen väita, et sellist turgu täna veel eriti ei eksisteeri, kuid tegemist võib olla ühe väga suure ja tähtsa asjaga.

Kuna treeningute vallas suudan juba üsna kõrgel tasemel mõelda kavatsen sel aastal tihedamalt hakata ka blogipostitusi kirjutama, et anda aimu nii minu isiklikest kui ka Urbanfitnessi tegevuse alustaladest. Loodetavasti tulevad need kasuks nii meie klienditele kui ka neile kes vajavad seda lisatõuget, et enda elus sportlike eluviisidega algust teha.

Seksikas ja mis peamine hästi funktsioneeriv keha on iseenda teha.

NO EXCUSES MENTALITY IN 2015!