20 January 2008

"Üksinda maailmas"

"Ükskõik, millise tee sa valid, alati on keegi, kes ütleb sulle, et see on vale. Alati kerkivad esile raskused, mis tekitavad sinus kiusatuse uskuda, et su arvustajatel on õigus. Tegevusplaani koostamiseks ja selle lõpuni järgimiseks on vaja julgust”

Marlene Haushoferi raamatu "Üksinda maailmas" oli üks imelikumaid raamatuid mida ma kunagi lugenud olen. Ilmselt soovitan seda lugeda inimestel kes tahavad kummastavat elamust ja vajavad uusi mõtteid ja suundi eluks, parafilosoofiline teos mu arust.
Mul tekitas igatahes mõtted, et tahaks ka midagi sellist oma ellu. Et oleksin justkui seinaga piiratud ja peaksin hakkama saama kättesaadavate vahenditega. Tahan, et suudaksin unustada kõik mis on väljaspool seda seina. Inimesed, kes on haiget teinud ja inimesed, kes väitsid et armastavad, kuid tegelikult ei hoolinud.
Laiendasin seda oma reaalsesse ellu ja nüüd sain tänu sellele teose lõpliku kindluse, et peale gümnaasiumi lõppu pean Eesti tolmu mõneks ajaks jalge alt pühkima... Alustama kuskil oma elu nullist nagu seda nii tihti seriaalides, filmides tehakse. Jees, lühike aga suhteliselt karm kokkuvõte...

No comments: