24 January 2009

Välk vs Nõmme/Rim 89:69

Enne mängu algust oli teada, et võib oodata rasket mängu. Sel aastal oleme juba korra kohtunud ning siis oli tagajärjeks 70:75 kaotus. Samuti tuli arvesse võtta, et Nõmme/Rim on oma alagrupi võitja ning samuti vahegrupi liider Eesti kolmandas liigas. Sedapuhku oli võistkond tugevdatud ka meistriliiga mehe Indrek Reinbokiga.
Meie poolt oli positiivne asjaolu, et kui välja jätta Sander Kuusk ja Gert Merisalu- kes on küll tähtsad lülid me mängus,- olime meie üle pika aja täiskoosseisus mängule vastu astumas.
Mäng algas positiivselt. Kasutasime ära, et vastastel puudus korvi all meie pikkadele võrdse kasvuga mees ja seadsime üles 3/2 maaalakaitse formatsiooni. Sellest ka tugev algedu 8:2 ning 20:12 esimese veerandaja võit. Teisel veerandajal hakkas tunda andma, et olgugi meid palju, ei pinguta mehed ja ei anna endast viimast. Lasime vastase mitu korda järgi, ent suutsime tänu poolaja lõpus tehtud spurdile jääda siiski ette 40:31. Peamiselt hoidis meid ees tabavate kaugvisetega meie "ehitusinsenerist pommitaja" Heigo Randma, kes tabas esimesel poolajal 3 tähtsat kolmest, neist 2 järjest. Üldse kokku temalt täna 5 silmapiirijoone tagant tabanud pealeviset.
Teine poolaeg algas vägagi mustades toonides, kuna lasime vastase vaid ühe punkti peale ning meie mäng ei klappinud. Palju oli kiirustamist ja individuaalset pusimist. Selle veerandaja kaotasime 17:23 ja lasime vastase enne otsustavat v eerandit vaid 3 punkti kaugusele.
Meie õnneks, aga näitasime viimane veerandaeg oma sisu ning Välk kärgatas kõvasti. Võistkond mängis hea energiaga, pingutamist oli näha nii kaitses kui rünnakul. Kaitses tooks esile Sergei Turkovi suurepärase esituse. Pärast minutilist mõtlemisaega suutsime läbi hammustada ka vastaste mängu päästmiseks rakendatud maaala pressingu ning võitsime viimase veerandaja 17(!) punktiga, visates sealjuures märkimisväärselt palju- 32 punkti vastaste 15ne vastu.
Kogu mängu lõpptulemus ning 89:69 võit Välgule. See oli vägagi positiivne mäng, mis lisas enesekindlust ning näitas, et võistkond on materjalilt täiesti arvestatav. Lisades juurde veel 2 olulist mängumeest, keda täna polnud ning võib õelda, et olemegi valmis aprilli kuus kavas olevaks "Easter tournamendiks" Soomes Lahtis ning algavaks Tallinna Meistriliiga sarjaks.

Punktitoojad.
Heigo Randma 17
Raul Liivrand 13
Sergei Turkov 12
Erik Luts 12
Andres Mäe 9
Anthony Enden 7
Tarmo Unt 7
Mihkel Tammo 6
Taavi Õunapuu 4
Aleksander ja Tarmo L. seekord kahjuks kätt valgeks ei saanud

Võistkondlikud vead olid 20:17 meie kasuks

Vastaste parimad punktitoojad olid
Rainer Vakra 13
Kaido Seil 12
Reimo Luht 12
Indrek Reinbok 12


No comments: